--- ---

Logtenberg krijgt meerderheidsbelang in VNC na nieuwe overnames

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 05 juli 2017

Beursfonds van Geert Schaaij koopt nog drie bedrijven.

De Verenigde Nederlandse Compagnie koopt drie bedrijven van Mark Logtenberg voor 5 miljoen euro in nieuwe aandelen. Dat maakte de participatiemaatschappij, opgericht door Beursgenoot Geert Schaaij, woensdag bekend.

Voor de overname van DegroSolutions, Corilus Veterinary Nederland en CV België worden twee miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van 2,50 euro. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond.

De aandelen worden geplaatst bij de huidige eigenaar van de drie bedrijven, Mark Logtenberg. Hij verkocht eerder dit jaar al DGB BV, DGB energie BV en Renewables BV aan VNC. Volgens VNC kunnen de voormalige en huidige bedrijven van Logtenberg beter worden geïntegreerd en is de verwevenheid eruit gehaald.

Logtenberg krijgt door de nieuwe transactie een meerderheidsbelang van 60 procent, terwijl het belang van Schaaij door verwatering daalt tot 30,1 procent. 

VNC gaat zich uitsluitend toeleggen op de sector waarin het fonds nu actief is. Logtenberg wordt daarom president-commissaris en Schaaij vertrekt uit het bestuur. Ron van Veldhoven verlaat de raad van commissarissen.

Een buitengewone aandeelhoudersvergadering moet de transactie en benoemingen nog goedkeuren.

VNC verwacht na de overnames een bedrijfsresultaat van 2,1 miljoen euro in 2018, met reeds een positieve bijdrage aan het EBITDA-resultaat in 2017. 

DeGroSolutions is een IT-organisatie voor MKB-bedrijven en partner van de DGB Groep.  Corilus Veterinary levert software en diensten aan dierenartsen in Nederland en België. De overname biedt synergievoordelen voor VNC, meldde de participatiemaatschappij.

Geef een reactie