--- ---

Tesla kan met productie Model 3 beginnen

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 03 juli 2017

Fabrikant ontvangt vereiste goedkeuring sneller dan verwacht.

Tesla heeft goedkeuring gekregen om de productie van zijn nieuwe Model 3 te starten. Dit meldde CEO Elon Musk maandag via Twitter.

"Model 3 voldoet aan alle wettelijke productie-eisen", meldde Musk middels een tweet. De oprichter van de fabrikant van elektrische auto's zei daarmee twee weken voor op schema te liggen.

De productie van het nieuwe model ter waarde van 35.000 dollar zal naar verwachting volgende maand beginnen. Musk zei dat het leveringsfeestje voor de eerste dertig afnemers van Model 3 de 28ste zal plaatsvinden, eraan toevoegend dat de productie vervolgens exponentieel zal groeien, waarbij in augustus 100 auto's worden geproduceerd en in september zelfs 1.500 stuks.

"Het lijkt erop dat de productie van de Model 3 in december de 20.000 kan bereiken", aldus Musk.

Het nieuwe model is onderdeel van de strategie van Musk om de productie volgend jaar te verhogen naar 500.000 auto's, van circa 84.000 stuks vorig jaar, waardoor de fabrikant van elektrische auto's verandert in een meer traditionele autofabrikant, in plaats van een niche-speler. 

Geef een reactie