--- ---

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel Philips Lighting

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 03 juli 2017

Koersdoel naar 40,00 euro.

Bank of America Merrill Lynch heeft het koersdoel voor Philips Lighting verhoogd van 35,00 naar 40,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank is het aandeel van Philips Lighting één van de best presterende die zij volgen, maar blijft tegelijkertijd ook één van de meeste goedkope. De marktvorsers blijven positief vanwege een steeds hogere liquiditeit in het aandeel, een aantrekkelijke waardering en oplopende attentie voor het aandeel.

Bovendien zijn de analisten van mening dat de consensus te negatief is over de ontwikkelingen in zowel de conventionele lichtactiviteiten als LED, en de marges bij het onderdeel Professional.

Voor het tweede kwartaal rekenen de analisten op een omzet van 1.744 miljoen euro. De consensus ligt op 1.731 miljoen euro. Daarop zal het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) 163 miljoen euro bedragen, tegen 165 miljoen euro die de consensus voorziet. Wat betreft de nettowinst gaan de marktvorsers van Bank of America uit van een bedrag van 65 miljoen euro. Dat is 2 miljoen euro lager dan de consensus.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips Lighting maandag 1,4 procent hoger op 32,79 euro.

Geef een reactie