--- ---

Activistisch hedgefund bouwt belang op in Nestle

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 26 juni 2017

Daniel Loeb investeerde meer dan 3,5 miljard dollar in Zwitserse bedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) Een van de meest strijdlustige activistische beleggers ter wereld, Third Point, heeft een belang van meer dan een procent opgebouwd in het Zwitserse Nestlé. Dit meldde het hedgefonds, onder leiding van de Amerikaan Daniel Loeb, zondagavond laat in een brief aan beleggers.

Third Point investeerde meer dan 3,5 miljard dollar in Nestlé en bezit nu grofweg 40 miljoen aandelen in het Zwitserse bedrijf. 

De activistische belegger wil bij Nestlé onder meer aansturen op de verkoop van het belang van 23 procent in cosmeticabedrijf L'Oreal, het herschikken van de portfolio met meer dan 2.000 merken en het opkopen van eigen aandelen, wat mogelijk is gezien de lage schuldratio. Ook moet het Zwitserse bedrijf volgens Third Point een formeel margedoel formuleren. Momenteel is de marge lager dan die van de meeste sectorgenoten.

"We denken dat onze aanbevelingen aan het management van Nestlé, tezamen, zowel het groeiprofiel als de winstpotentie van de onderneming dramatisch doen verbeteren", aldus de activistische belegger.

Third Point maakte overigens gebruik van de kennis van Jan Bennink, die als adviseur werd aangetrokken. De Nederlander verkocht in het verleden Numico aan Danone en later DE Master Blenders 1753 aan Joh. A. Benckiser. 

Eerder deze maand werd bekend dat Third Point ook een belang aan het opbouwen is in Philips. De omvang van het belang van Loeb is onduidelijk, maar volgens sommige bronnen zou Third Point een positie van meerdere miljarden euro's willen opbouwen, schreef de Amerikaanse krant The Times, alvorens een activistische campagne te lanceren.

Het hedgefund trad eerder op soortgelijke wijze op tegen de bestuurders van Sotheby's, Yahoo en Sony.

Geef een reactie