fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 23 juni 2017

Beursupdate: Beursplein 5 licht lager van start

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag licht lager van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,1 procent lager naar 518,85 punten, terwijl de Midkap 0,2 procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen won oliedienstverlener SBM Offshore bijna twee procent. Ook biotech Galapagos zat in de lift met circa een procent koerswinst. Biotech- en farmaceutische-aandelen waren donderdagavond op Wall Street in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat hun conceptvoorstel presenteerden waarmee Obamacare moet worden vervangen. KPN en Heineken waren de grootste dalers met ongeveer een procent. 

In de AMX was Corbion de enige uitschieter met een verlies van meer dan twee procent, na een stijging van bijna 12 procent een dag eerder na overnamegeruchten. Alle andere fondsen bewogen in een nauwe bandbreedte ten opzichte van het slot van donderdag.

Bij de kleinere fondsen profiteerden de kleinere biotechfondsen Kiadis Pharma en Probiodrug met winsten van meer dan drie procent van het positieve sectorsentiment. Ook de magistrale bereider Fagron koerste twee procent hoger. 

 

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

Koninklijke Olie schaalt productie op | 15 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 15, 2019

Eindelijk goed nieuws uit Duitsland

november 14, 2019

AEX 14 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 14, 2019

Private video

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
14 nov 10:16 Bas Heijink

Hoever kan de AEX doorstijgen? Bas Heijink

14 nov 10:22 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Meer steun nu groei China vertraagt

13 nov 09:13 Redactie

Kiadis stopt verrassend met ATIR101