--- ---

Beursblik: ING verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 23 juni 2017

Koersdoel naar 21,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 26,00 naar 21,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Matthias Maenhaut van ING merkte op dat Ahold Delhaize flink onderuit ging op de tegenvallende cijfers van sectorgenoot Kroger en de overname van Whole Food Markets door Amazon.com. Evenwel stelde de marktvorser dat het meest sombere scenario, namelijk een halvering van de EBITDA in Amerika in de komende jaren, inmiddels is ingeprijsd. Maenhaut denkt overigens niet dat het zo ver zal komen.

De reactie van de markt is daarom overtrokken, zo concludeerde de analist, die het neerwaartse risico vanaf hier beperkt acht. Zo is de overlap tussen de activiteiten van Ahold Delhaize en Kroger en Whole Food Markets beperkt en zijn enkele problemen bij Kroger bedrijfsspecifiek, aldus Maenhaut. 

Volgens ING heeft Amazon.com het startschot gegeven voor consolidatie in de supermarktsector en de marktvorser verwacht dat Ahold Delhaize zelf ook op zoek zal gaan naar overnames. Daarvoor is er de komende drie jaar volgens de analist een oorlogskas van 3 miljard euro beschikbaar.

Het koersdoel van Ahold Delhaize werd door ING tevens verlaagd vanwege een hogere euro/dollar die de bank voorziet en de afwaardering van de gehele sector. 

Op een rood Damrak koerste het aandeel Ahold Delhaize vrijdagochtend 0,2 procent hoger op 16,51 euro.

Geef een reactie