--- ---

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 21 juni 2017

Lage olieprijs drukt aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street stevent woensdag aan het begin van de middag af op een lagere opening. De futures voor de S&P 500 daalden 0,2 procent.

Dinsdag sloten de Amerikaanse markten lager, onder druk van de dalende olieprijzen. Er bestaat twijfel in de markt of de productiebeperkingen van oliekartel OPEC en enkele andere grote producenten effectief zullen zijn. Olieproducerende landen als Libië en Nigeria, vrijgesteld van de productiebeperkingen, voeren juist hun productie op, terwijl het aantal actieve boorplatforms in Amerika blijft stijgen, net als de voorraden.

In dit verband zal er woensdag met extra aandacht worden uitgekeken naar het Amerikaanse olierapport dat wekelijks verschijnt.

Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde vanmiddag 0,3 procent naar 43,36 dollar en een vat Brent werd 0,5 procent goedkoper op 45,78 dollar.

De euro kostte 1,1146 dollar. Dinsdagavond rond het slot op Wall Street noteerde het valutapaar nog op 1,1128.

Stijgers en dalers

Tesla heeft afscheid genomen van bestuurder Chris Lattner, die een team leidde dat zich richt op software voor autonoom rijden. Dit vertrek betekent mogelijk meer onrust rondom de maker van elektrische auto's. Lattner werd de laan uitgestuurd slechts zes maanden nadat hij was aangenomen. "Chris [Lattner] was gewoon niet de juiste man voor Tesla, en we besloten om een verandering door te voeren", aldus Tesla. De koers van Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger.

Dinsdag werd ook bekend dat Travis Kalanick aftreedt als topman van Uber. Zijn vertrek werd afgedwongen door een groep investeerders in reactie op een reeks van schandalen en tegenslagen voor het bedrijf. Er is nog geen opvolger voor Kalanick gevonden. Uber is niet beursgenoteerd. 

Slotstanden 

De Dow Jones Index verloor dinsdag 0,3 procent en eindigde op 21.467,14 punten. De breder samengestelde S&P 500 index moest 0,7 procent laten gaan op een stand van 2.437,03 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,8 procent in op een slotkoers van 6.188,03 punten.

Geef een reactie