--- ---

Tevreden geluid bij Galapagos

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 20 juni 2017

Topman te spreken over voortgang.

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos zal dinsdag in New York een positief geluid laten horen tijdens de jaarlijkse R&D update. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit een persbericht van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

"Ik ben zeer tevreden over de executie van de strategie door onze teams; dit heeft geleid tot grote mogelijkheden voor ons bedrijf", zei CEO Onno van de Stolpe.

Galapagos heeft volgens de topman "nu een sterke pijplijn met meerdere kandidaatmedicijnen in verschillende ziektegebieden."

Galapagos heeft vijf klinische producten in volledig eigendom en beschikt over de kasreserves voor de verdere zelfstandige klinische ontwikkeling, stelde CEO Van de Stolpe.

Met betrekking tot filgotinib meldde Galapagos dat uit de Darwin 3 studie een verbeterde activiteit en consistente veiligheidsparameters bleek. Filgotinib wordt op dit moment getest in drie Fase 3 en zes bijkomende Fase 2 proof-of-concept studies.

Rondom Cystic fibrosis heeft Galapagos drie verschillende 'triple combo's' in ontwikkeling. Gunstige ontwikkelingen en een regelgevende review die volgende maand start, zouden een patiëntenstudie met '2737 in combinatie met Orkambi en een patiëntenstudie met de eerste triple combo in het vierde kwartaal van 2017 mogelijk moeten maken. Daarnaast verwacht Galapagos in 2018 twee triple combinatiestudies te starten.

Later dit jaar verwacht Galapagos resultaten met MOR106, een antilichaam gericht op IL-17C in een Fase 1b studie in patiënten met atopische dermatitis. Daarnaast verwacht Galapagos ook later dit jaar een nieuwe studie te kunnen starten met GPR84-remmer GLPG1205 in een nieuwe indicatie.

Het aandeel Galapagos sloot maandag maar liefst 4,0 procent hoger op 72,79 euro.

Geef een reactie