--- ---

Activistisch hedgefund bouwt belang op in Philips – media

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 19 juni 2017

Daniel Loeb zou miljardenpositie willen opbouwen.

(ABM FN-Dow Jones) Eén van de meest strijdlustige activistische beleggers ter wereld is in het geheim een belang aan het opbouwen in Philips, wat speculatie voedt dat de technologiereus kan worden opgeschud. Dat schreef The Times zondag op basis van anonieme bronnen.

Het hedgefund Third Point, onder leiding van de Amerikaan Daniel Loeb, heeft aandelen Philips gekocht.

De omvang van het belang van Loeb is onduidelijk, maar volgens sommige bronnen zou Third Point een positie van meerdere miljarden euro's willen opbouwen, schreef The Times, alvorens een activistische campagne te lanceren. Het hedgefund trad eerder op soortgelijke wijze op tegen de bestuurders van Sotheby's, Yahoo en Sony.

Het belang van Third Point in Philips heeft de meldingsgrens van 3 procent nog niet overschreden, blijkt uit de registers van de Autoriteit Financiële Markten.  

Geef een reactie