--- ---

Beursblik: Ahold omlaag na winstwaarschuwing Kroger

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 15 juni 2017

Waarschuwing wijst op terughoudendheid Amerikaanse consumenten.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Ahold Delhaize gaat donderdag omlaag, nadat het Amerikaanse supermarktconcern Kroger voor een lagere winst waarschuwde.

Kroger verlaagde zijn winstverwachtingen voor het volledige boekjaar, vanwege een groter dan eerder ingeschatte last gerelateerd aan het voorraadbeheer van de onderneming. Ondanks dat dit bedrijfsspecifiek is, daalde het aandeel Ahold Delhaize wel in reactie hierop.

"Het geeft aan dat consumenten redelijk terughoudend blijven in Amerika", zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. "Dit is al langer aan de gang. De economie groeit in Amerika, maar de consumentenbestedingen lopen hiermee niet in de pas", volgens de marktvorser.

Aangaande de omzet rekent Kroger dit jaar op een identieke omzetgroei van 0 tot 1 procent. Dit is volgens Van Beek vergelijkbaar voor Ahold Delhaize USA. In het eerste kwartaal nam de identieke omzet van Kroger af met 0,2 procent.

In Amerika verloor het aandeel Kroger 11,8 procent. Ahold Delhaize daalde 2,3 procent.

Geef een reactie