--- ---

Beursblik: Degroof Petercam zet Beter Bed op kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 09 juni 2017

Koersdoel omhoog naar 20,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het advies voor Beter Bed verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 17,50 naar 20,00 euro.

Analist Fernand de Boer merkte daarbij op dat het aandeel zeer aantrekkelijk geprijsd is, de schuldpositie buitengewoon laag en de financiële situatie solide is. Verder zijn de groeiramingen voor Beter Bed relatief laag. Het bedrijf is hiermee een aantrekkelijke overnamekandidaat voor een private equity partij, concludeerde De Boer.

De analist schat dat private equity tot 22,00 euro per aandeel Beter Bed kan betalen en veronderstelt dat het management van het beddenbedrijf zich niet tegen een dergelijk bod zal verzetten, vanwege de mooie bonus op de optieregelingen en de mogelijkheid om zich na een overname volledig op de operaties te focussen. Het enige verzet zou kunnen komen uit de hoek van loyale aandeelhouders, aldus De Boer. De marktvorser voorziet een openingsbod van 20,00 euro per aandeel, gevolgd door een verhoging om zo ook deze loyale aandeelhouders te verleiden.

De Boer merkte daarbij nog op dat het nieuwe koersdoel een flinke korting is op sectorgenoten als Maisons du Monde, Steinhoff International en Tempur, maar in lijn is met het startbod dat hij verwacht.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Beter Bed 5,5 procent hoger op 16,21 euro.

Geef een reactie