--- ---

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel ASR Nederland

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 09 juni 2017

Koersdoel verhoogd naar 32,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft vrijdag het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 29,40 euro naar 32,50 euro en handhaafde het advies voor de verzekeraar op Overwogen.

De analisten van de bank beschouwen ASR als het bewijs dat een goedkope, gefocuste en gedisciplineerde verzekeraar een duurzame en aantrekkelijke winst kan genereren, zelfs in uitdagende markten zoals de Nederlandse.

ASR profiteert daarbij volgens de analisten van enkele leidende marktposities, waardoor het concern in sommige gevallen een hoger rendement realiseert dan andere lokale sectorgenoten en in lijn met Europese sectorgenoten presteert.

De analisten van Barclays zien ondanks de sterke prestaties van het aandeel sinds de beursgang nog steeds een aanzienlijk opwaarts potentieel. "Het bedrijf heeft consistent de marktverwachtingen overtroffen en blijft deze belofte ongestoord waarmaken", aldus de analisten.

Het aandeel ASR Nederland noteerde op een groen Damrak 1,8 procent hoger op 29,28 euro.

Geef een reactie