Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 1 juni 2017

VEB wil dialoogfase in overnameproces

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters wil meer rust en transparantie bij overnameprocessen en denkt dat dit kan worden bereikt door een dialoogfase in de marktregels op te nemen. Dit zei directeur Paul Koster donderdagmiddag tijdens een rondetafelgesprek over de bescherming van Nederlandse bedrijven in de Tweede Kamer.

"Een dialoogfase brengt de gewenste transparantie en rust in het overnameproces. Dat is in het belang van alle stakeholders. Van de aandeelhouders, maar ook van de werknemers. De stakeholders hebben het recht te weten welke afwegingen het bestuur heeft gemaakt en welke strategie op de langere termijn het beste is voor de onderneming. Dit past ook in het Rijnlandse model met zijn nadruk op overleg, vertrouwen en transparantie", aldus Koster, die sprak van een dialoogfase van 12 weken.

Nog meer beschermingsmaatregelen, zoals een jaar bedenktijd, vindt de VEB "onwenselijk en onnodig", tenzij de nationale veiligheid of de openbare orde in het geding komt. "Dit [jaar bedenktijd] geeft bestuurders en commissarissen een vals gevoel van zekerheid over de strategie. Aandeelhouders moeten het bestuur ter verantwoording kunnen roepen", zo meent de belangenbehartiger uit Den Haag.

Koster wees er op dat vijandige overnames "een absolute zeldzaamheid" zijn. De VEB waarschuwde er dan ook voor geen problemen op te lossen die er niet zijn.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

AEX 17 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribs Markets

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 14:30 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zal de VS de instroom in Chinese activa indammen?

17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?