Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 1 juni 2017 17:12

VEB wil dialoogfase in overnameproces

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters wil meer rust en transparantie bij overnameprocessen en denkt dat dit kan worden bereikt door een dialoogfase in de marktregels op te nemen. Dit zei directeur Paul Koster donderdagmiddag tijdens een rondetafelgesprek over de bescherming van Nederlandse bedrijven in de Tweede Kamer.

"Een dialoogfase brengt de gewenste transparantie en rust in het overnameproces. Dat is in het belang van alle stakeholders. Van de aandeelhouders, maar ook van de werknemers. De stakeholders hebben het recht te weten welke afwegingen het bestuur heeft gemaakt en welke strategie op de langere termijn het beste is voor de onderneming. Dit past ook in het Rijnlandse model met zijn nadruk op overleg, vertrouwen en transparantie", aldus Koster, die sprak van een dialoogfase van 12 weken.

Nog meer beschermingsmaatregelen, zoals een jaar bedenktijd, vindt de VEB "onwenselijk en onnodig", tenzij de nationale veiligheid of de openbare orde in het geding komt. "Dit [jaar bedenktijd] geeft bestuurders en commissarissen een vals gevoel van zekerheid over de strategie. Aandeelhouders moeten het bestuur ter verantwoording kunnen roepen", zo meent de belangenbehartiger uit Den Haag.

Koster wees er op dat vijandige overnames "een absolute zeldzaamheid" zijn. De VEB waarschuwde er dan ook voor geen problemen op te lossen die er niet zijn.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100