--- ---

PPG wil meer tijd voor bod AkzoNobel – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 24 mei 2017

Amerikanen stappen naar de rechter voor twee weken tijdwinst.

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries stapt naar de rechter om extra tijd te krijgen voor het uitbrengen van een overnamebod op AkzoNobel. Dit schreven diverse media waaronder Het Financieele Dagblad en De Telegraaf woensdag na bevestiging door het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Het CBb is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaal-economisch bestuursrecht en bevestigde tegenover de kranten de ontvangst van het verzoek van de zijde van PPG om het biedingsbericht later te mogen inleveren.

PPG moet nu uiterlijk 1 juni een biedingsdocument bij de Autoriteit Financiële Markten hebben ingeleverd. Gebeurt dat niet, dan mag PPG zes maanden lang geen nieuwe overnamepoging doen.

De AFM verwees woensdag in het FD door naar het CBb, waar PPG het uitstel kan proberen af te dwingen.

Eerder op de dag vond een persconferentie plaats, waarop topman Michael McGarry al zei dat PPG de AFM had verzocht de deadline te verschuiven van 1 juni naar 14 of 15 juni. Als motief geldt bij PPG dat het bod van 2 maart een voorstel zonder prijs betrof en het persbericht van 22 maart wel, voor PPG reden deze datum als uitgangspunt te nemen.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op een licht hoger Damrak 1,0 procent in het groen op 76,45 euro.

Geef een reactie