--- ---

Duitse economie ongewijzigd in definitieve raming

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 23 mei 2017

Groei van 0,6 procent op kwartaalbasis.

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse economie is het eerste kwartaal van 2017 conform verwachting in een sterker tempo gegroeid dan in de laatste drie maanden vorig jaar. Dit bleek dinsdag uit de definitieve cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

Het Duitse bruto binnenlands product steeg in het eerste kwartaal met 0,6 procent op kwartaalbasis, gelijk aan de eerste raming. Er was ook een groei van 0,6 procent verwacht. In het vierde kwartaal van vorig jaar was er nog sprake van een groei van 0,4 procent op kwartaalbasis.

Ten opzichte van een jaar terug groeide de Duitse economie in het eerste kwartaal met 1,7 procent, na een toename van 1,8 procent in het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis was een groei van 1,7 procent voorzien, terwijl de eerste raming ook al uitkwam op een groei met 1,7 procent. 

Geef een reactie