fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 22 mei 2017

Beursblik: ABN AMRO verhoogt koersdoel NN Group

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft het koersdoel voor NN Group verhoogd van 35,00 euro naar 36,00 euro, met handhaving van het koopadvies, in reactie op de cijfers over het eerste kwartaal.

Analist Cor Kluis dook in de cijfers over de solvabiliteit en kwam tot de conclusie dat NN Group een relatief groot deel van zijn sterke solvabiliteit te danken heeft aan zijn interne model. Die tegenvaller werd echter goedgemaakt door de groter dan verwachte risicomarge die de verzekeraar in mindering brengt op zijn bufferkapitaal.

De Solvency II-ratio van NN Group volgens de standaardberekening bleek 196 procent te zijn, wat maar liefst 42 procentpunt lager is dan de 238 procent die NN Group rapporteerde op basis van zijn interne berekeningsmodel. Dat verschil is groter dan verwacht, zei Kluis, die voor rivaal ASR Nederland rekent op een verschil van 25 procentpunt.

Na de overname van Delta Lloyd is de gecombineerde Solvency II-ratio van NN Group en Delta Lloyd 180 procent, stelde de analist. Maar als alle drie partijen een intern model zouden hanteren, een gelijke rekenrente van 2,7 procent en vergelijkbaar gefinancierd en herverzekerd zouden zijn, dan valt het beeld ongunstiger uit. De combinatie NN Group-Delta Lloyd zou dan uitkomen op een Solvency II-ratio van 153 procent, wat fors lager zou zijn dan de 203 procent voor ASR Nederland.

Het aandeel NN Group noteerde maandag 1,6 procent hoger op een groene beurs.

De Aandeelhouder TV

november 12, 2019

AEX 12 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 12, 2019

Pond-Euro naar hoogste niveau sinds mei

november 12, 2019

Veilige havens doen stapje terug

november 12, 2019

Private video

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
12 nov 13:20 Redactie

3 Goedkope ETFs in een (overgewaardeerde) Bull Markt

12 nov 13:07 Albert Jellema

Slechte cijfers PostNL

09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice