--- ---

Blokker verkoopt Leen Bakker aan Gilde – media

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 19 mei 2017

Verkoop past in aangekondigde rationalisatie Blokker Holding.

(ABM FN-Dow Jones) Blokker Holding staat op het punt budgetmeubelketen Leen Bakker te verkopen aan investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Dit meldde Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van "ingewijden".

Deze overname past in de rationalisatie van het familieretailconcern, waarbij alle winkelketens, behalve Blokker zelf, zullen worden afgestoten.

Gilde is met het merk Kwantum al actief in het lage marktsegment van woninginrichters. Het ligt volgens het FD voor de hand dat Gilde de twee ketens nauw zal laten samenwerken door bijvoorbeeld de inkoop te bundelen.

De verkoopprijs is niet bekend en Blokker rapporteert geen resultaatcijfers voor zijn individuele dochterbedrijven.

Blokker kondigde dinsdag aan de ketens Intertoys, Maxi Toys, Big Bazar, Xenos en Leen Bakker te verkopen en zich volledig te gaan concentreren op het merk Blokker.

Leen Bakker had vorig jaar 179 vestigingen in de Benelux en op de Nederlandse Antillen. Leen Bakker verkocht in het gebroken boekjaar 2015-2016 met 2.360 werknemers voor 325 miljoen euro aan bedden, kasten, rolgordijnen en andere woonaccessoires, zo blijkt uit het recentste jaarverslag van Blokker Holding.

Gilde Equity Management, niet te verwarren met Gilde Buy Out Partners, wilde donderdag niet reageren en ook Blokker Holding onthield zich van commentaar, aldus het FD.

Geef een reactie