--- ---

Recordresultaten Applied Materials

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 18 mei 2017

Kwartaalcijfers in lijn met eigen verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Applied Materials heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar opnieuw recordresultaten behaald. Dit maakte de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie donderdag nabeurs bekend.

"We boeken nu al vier kwartalen op rij recordresultaten", zei CEO Gary Dickerson. Hij wees erop dat het bedrijf sneller groeit dan de markt als geheel.

De omzet steeg op jaarbasis met 45 procent, van 2,45 miljard naar 3,55 miljard dollar. Daarmee voldeed het concern aan de afgegeven outlook van een omzet in een bandbreedte van 3,45 miljard tot 3,60 miljard dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 824 miljoen dollar, tegen 320 miljoen dollar een jaar eerder.

Op aangepast niveau steeg de winst tot 0,79 per aandeel, van 0,67 dollar een kwartaal eerder. Dit was binnen de afgegeven outlook van een aangepaste winst per aandeel van tussen de 0,72 en 0,80 dollar.

De brutomarge verbeterde van 44,1 procent in het eerste kwartaal naar 45,1 procent in de afgelopen verslagperiode.

Outlook

Voor het derde kwartaal voorziet Applied Materials een omzet in een bandbreedte van 3,6 miljard tot 3,75 miljard dollar. De aangepaste winst zal naar verwachting uitkomen tussen de 0,79 en 0,87 dollar per aandeel. 

Het aandeel Applied Materials steeg donderdag in de reguliere handel 2,7 procent. In de elektronische nabeurshandel daalde het aandeel 0,3 procent.

Geef een reactie