--- ---

Elliott laat PPG opdraven in zaak tegen AkzoNobel in Ondernemingskamer

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 18 mei 2017

Grootaandeelhouder vraagt PPG gewenste overname van Nederlands concern toe te lichten.

(ABM FN-Dow Jones) Elliott, de activistische grootaandeelhouder van AkzoNobel, heeft het Amerikaanse PPG Industries gevraagd de gewenste overname door PPG van AkzoNobel maandag in de Ondernemingskamer toe te lichten. Dit meldde de Ondernemingskamer donderdag op de website van rechtspraak.nl.

Elliott had de zaak bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam aanhangig gemaakt, omdat deze aandeelhouder het niet eens is met het afwijzen door AkzoNobel van het bod van de Amerikaanse sectorgenoot PPG.

De zaak dient maandagochtend bij de Ondernemingskamer. Elliott heeft naast PPG ook mede-aandeelhouders Franklin Templeton Investment Funds, Tweedy, Brown Company, Universities Superannuation Scheme, Dodge & Cox Funds, Intrinsic Value Investors, York Capital Management Global Advisors als sprekers opgeroepen.

De Ondernemingskamer heeft de Ondernemingsraad van AkzoNobel opgeroepen om te komen. De OR van het Nederlandse verf- en chemieconcern heeft zich achter de plannen van AkzoNobel geschaard om ervoor te kiezen om het bod van PPG af te wijzen en als zelfstandig bedrijf te groeien en daarbij de Specialty Chemicals-divisie af te splitsen van de verf- en coatingsactiviteiten.

Een directiewoordvoerster van AkzoNobel meldde in afwachting van de behandeling van de zaak deze informatie "voor kennisgeving te hebben aangenomen".

Namens AkzoNobel zullen maandag in de Ondernemingskamer advocaten van de raden van bestuur en van commissarissen het woord voeren.

Het aandeel AkzoNobel noteerde donderdagmiddag op een rode beurs 0,2 procent lager op 74,74 euro.

Geef een reactie