--- ---

Beursblik: optimisme over verdere verlaging olieproductie speelt olieprijs in de kaart

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 15 mei 2017

Grote productieverlagingen nodig volgens CMC Markets.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen vonden maandagochtend de weg omhoog, nadat Rusland en Saoedi-Arabië akkoord gingen met een verlenging van de vorig jaar overeengekomen productiedeal. Dit stelde marktanalist Naeem Aslam van CMC Markets maandag. 

Aslam noemde het positief dat de twee grote olieproducenten een verlenging van de productieverlaging zien zitten. Volgens de analist zijn er geen twijfels over dat dit een impact zal hebben op het overaanbod olie op de markt. Evenwel zal het een tijd duren voordat de productieverlagingen een noemenswaardige impact op het overaanbod zullen hebben, aldus Aslam. 

De analist stelde dat oliehandelaren mogelijk te positief zijn geworden en nu te snel op de zaken vooruitlopen. Volgens de marktvorser hebben de huidige productieverlagingen namelijk nog niet tot substantiële resultaten geleid. Bovendien blijft het de vraag of alle betrokken olieproducenten zich wel houden aan de afspraken. Tegelijk blijven landen als Iran juist meer olie produceren, net als Amerikaanse producenten van schalie-olie. 

Volgens Aslam moet de OPEC meer verlagingen doorvoeren en moet er een sterkere verandering in de olievraag komen, wil de olieprijs uiteindelijk weer richting de 60 dollar gaan. 

Een juni-future voor een vat ruwe olie koerste maandagochtend 2,1 procent hoger op 48,81 dollar. 

Geef een reactie