--- ---

Verlies voor Probiodrug

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 12 mei 2017

Kaspositie van 18,7 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Probiodrug heeft in het eerste kwartaal van 2017 geen omzet gerealiseerd, hetgeen onder de streep resulteerde in een verlies. Dit maakte het Duitse biotechbedrijf met een notering op het Damrak vrijdag voorbeurs bekend. 

Probiodrug zag in het afgelopen kwartaal het verlies oplopen van 2,596 miljoen euro naar 2,798 miljoen euro. Er werd geen omzet gerealiseerd en bovendien vielen de kosten voor onderzoek en ontwikkeling hoger uit. Deze kosten stegen op jaarbasis van 1,974 miljoen naar 2,268 miljoen euro. De onderneming stak vooral veel geld in het Fase 2 onderzoek in de SAPHIR studie van PQ912.

De kaspositie nam af van 21,9 miljoen euro eind 2016, naar 18,7 miljoen euro ultimo maart. 

Het belangrijkste middel in de pijplijn van Probiodrug, PQ912, wordt momenteel ontwikkeld als potentieel middel tegen de ziekte van Alzheimer, maar ook onderzocht als behandeling tegen bijvoorbeeld de hersenziekte Huntington. Volgens Probiodrug werden er "veelbelovende" resultaten geboekt in de studie.

Het aandeel Probiodrug sloot donderdag 0,3 procent lager op 16,86 euro.

Geef een reactie