--- ---

Sterkere groei Duitse economie

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 12 mei 2017

Groei van 0,6 procent op kwartaalbasis.

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse economie is het eerste kwartaal van 2017 in een sterker tempo gegroeid dan in de laatste drie maanden vorig jaar. Dit bleek vrijdag uit een eerste raming van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

Het Duitse bruto binnenlands product steeg in het eerste kwartaal met 0,6 procent op kwartaalbasis. Er was ook een groei van 0,6 procent verwacht. In het vierde kwartaal van vorig jaar was er nog sprake van een groei van 0,4 procent op kwartaalbasis.

Ten opzichte van een jaar terug groeide de Duitse economie in het eerste kwartaal met 1,7 procent, gelijk aan het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis was een groei van 1,7 procent voorzien. 

Geef een reactie