--- ---

Hoger resultaat VEON dankzij gestegen omzet

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 mei 2017

Omzet van telecom- en internetbedrijf ook gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) VEON heeft in het eerste kwartaal van 2017 verbeterde operationele resultaten overlegd met een hogere totale omzet, maar het nettoresultaat kwam negatief uit en de autonome omzet daalde bovendien met 1 procent. Dit maakte het telecom- en internetconcern, dat sinds 4 april op Euronext Amsterdam genoteerd is, donderdag voorbeurs bekend.

De kwartaalomzet steeg met 13,1 procent naar 2,28 miljard dollar. De autonome omzet daalde evenwel met 1 procent. 

Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) nam met 11,6 procent toe tot 891 miljoen dollar, waarbij de marge verbeterde van 38,9 naar 39,1 procent.

Het aan aandeelhouders toe te rekenen resultaat verslechterde van een winst van 169 miljoen dollar een jaar geleden naar 4 miljoen dollar negatief. Een eenmalige winst van 196 miljoen euro uit niet voortgezette activiteiten stuwde het resultaat vorig jaar nog flink.

De onderliggende vrije kasstroom steeg van 41 miljoen naar 194 miljoen dollar.

Het aandeel VEON sloot woensdag op een rood Damrak 1,1 procent hoger op 3,84 euro.

Geef een reactie