--- ---

PPG Industries teleurgesteld over afwijzing bod door AkzoNobel

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 08 mei 2017

Bedrijf bestudeert antwoord AkzoNobel.

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries is teleurgesteld over de nieuwe afwijzing door AkzoNobel van het laatste overnamebod en bestudeert het antwoord van het Nederlandse bedrijf. Dit maakte het Amerikaanse verf- en chemieconcern maandag bekend in reactie op het voorbeurs door AkzoNobel uitgestuurde persbericht.

Het Amerikaanse bedrijf bevestigde dat er op zaterdag 6 mei een ontmoeting tussen CEO Ton Büchner en voorzitter Antony Burgmans van de raad van commissarissen van AkzoNobel en CEO Michael McGarry en bestuurder Hugh Grant van PPG Industries was in Rotterdam om het laatste overnamebod van PPG te bespreken.

"De ontmoeting duurde minder dan 90 minuten en de mensen van AkzoNobel meldden aan het begin van het gesprek dat ze noch de intentie noch de bevoegdheid hadden om te onderhandelen", meldde PPG. "Ze beantwoordden ook geen vragen of discussies over hun eigen plan of analyses", aldus PPG.

"PPG blijft geloven dat zijn voorstel duidelijk superieur is in het creëren van aandeelhouderswaarde en dat dit meer zekerheid biedt aan werknemers en gepensioneerden dan het recent aangekondigde zelfstandigheidsplan van AkzoNobel", aldus PPG.

Het Amerikaanse bedrijf verwijt AkzoNobel "gebrek aan duidelijke bedrijfsleiding" en het "weigeren van een waarlijke vergelijking van aandeelhoudersimpact" tussen het overnamevoorstel van PPG en het eigen plan.

Het laatste overnamevoorstel van PPG bestaat uit een bod per aandeel AkzoNobel van 61,50 euro in contanten en 0,357 aandelen PPG Industries.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel maandag 2,9 procent lager op 77,14 euro.

Geef een reactie