--- ---

Beursblik: omzetstijging Basic-Fit

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 08 mei 2017

Nieuwe clubs en leden spelen uitbater van fitnessclubs in de kaart.

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt, nadat het aantal clubs en leden groeide. Dit stelde analisten van ABN AMRO in aanloop naar de cijfers van de uitbater van fitnessclubs, die donderdag voorbeurs verschijnen. 

ABN AMRO verwacht dat Basic-Fit tegen het einde van het eerste kwartaal 449 fitnessclubs open had, tegen 351 in dezelfde periode een jaar eerder en 419 ultimo 2016. Hierdoor steeg het aantal leden op jaarbasis van krap 1,1 miljoen naar ruim 1,3 miljoen. 

Vooral in Frankrijk heeft Basic-Fit naar verwachting veel clubs geopend. Volgens ABN AMRO is Basic-Fit goed op weg om dit jaar minstens honderd nieuwe clubs te openen in 2017, waar de onderneming zelf ook op richt. 

Als gevolg van de stijgingen van het aantal clubs en leden, zal de omzet van Basic-Fit in het afgelopen kwartaal eveneens zijn gestegen, zo verwacht ABN AMRO. Analisten van de bank voorzien een omzet van 74 miljoen euro, waar de uitbater van fitnessclubs in dezelfde periode een jaar eerder nog een omzet genereerde van 61 miljoen euro. 

ABN AMRO heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 20,00 euro. Op een rood Damrak koerste het aandeel maandagochtend 0,6 procent lager op 15,91 euro.

Geef een reactie