--- ---

Beursblik: KBC Securities haalt ForFarmers van kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 08 mei 2017

Koersdoel ongewijzigd op 8,90 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft maandag het advies voor ForFarmers verlaagd van Kopen naar Accumuleren met een ongewijzigd koersdoel van 8,90 euro. 

Analist Guy Sips van KBC Securities stelde het advies neerwaarts bij na de recente sterke koersstijging van het aandeel, vooral na de in april georganiseerde beleggersdag.

Het koersdoel voor ForFarmers bleef evenwel ongewijzigd, gezien de recente bevestiging van de outlook voor de middellange termijn, waarin het bedrijf uitgaat van een enkelcijferige groei van het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) tegen constante wisselkoersen. Mogelijke toekomstige overnames werden door de analist niet meegenomen in het koersdoel.

Wel merkte Sips op dat ForFarmers gedurende een periode van achttien maanden eigen aandelen moet inkopen voor een bedrag van 40 miljoen tot 60 miljoen om tot een efficiëntere balans te komen. 

De volatiliteit in de grondstofprijzen en in wisselkoersen zullen bovendien volgens Sips aanhouden. De analist verwacht verder onverminderd dat het Britse pond op de geconsolideerde resultaten van ForFarmers zal drukken. ForFarmers merkte zelf al op dat de zuivelmarkt in een opwaartse trend zit, terwijl regulering omtrent fosfaat voor wat druk op de sector zal zorgen in Nederland, aldus Sips. 

Op een groen Damrak sloot het aandeel ForFarmers vrijdag 0,1 procent op 8,62 euro. 

Geef een reactie