Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 5 mei 2017 13:58

Brunel ziet stevige omzetgroei Nederland in derde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van detacheerder Brunel International verwacht voor de Nederlandse activiteiten een stevige omzetgroei in het derde kwartaal van dit jaar. Dit zei de raad van bestuur vrijdag tegen ABM Financial News in aansluiting op de cijfers over het eerste kwartaal, die vrijdag voorbeurs verschenen.

"Dat kan zo 10 procent zijn", aldus CEO Jan Arie van Barneveld en CFO Peter de Laat van Brunel.

In Nederlandse daalde de omzet in de eerste drie maanden nog met 6 procent op jaarbasis als gevolg van het nog voelbare effect van het afscheid dat de onderneming van van circa 300 freelancers na de inwerking treding van de wet DBA. "Dat scheelde 16 procent en dat heb je nu eenmaal niet zo snel gecompenseerd", aldus Van Barneveld.

Brunel zag bij Global Business, het voormalige Energy, de omzet op jaarbasis met 36 procent afnemen. "Uit gesprekken met oliemajors merken we dat het beeld het afgelopen half jaar sterk is verbeterd. Er zit heel veel aan te komen, waar nu nog vooral over gesproken wordt, zoals bijvoorbeeld in de Aziatische regio. Mining leeft op, omdat het in China aantrekt, zo merken wij althans. De stilstand van weleer is weg, maar let wel, het is nog lang niet zo massief als we in verleden nog wel eens zagen", aldus de CEO en CFO van het Amsterdamse bedrijf.

Met Global Business wil Brunel een zeer breed front betreden, variërend van energieprojecten tot farma, zolang het maar technisch gerelateerd is en schaalgrootte heeft in Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Daartoe doet Brunel stevige investeringen. "Onze kostenbasis in het eerste kwartaal had 1 miljoen tot 1,5 miljoen euro lager kunnen zijn, als we die investering niet hadden gedaan", aldus Van Barneveld. Brunel zag de operationele kosten in het afgelopen kwartaal met 7 procent oplopen naar 41,5 miljoen euro.

Waar Brunel eveneens veel over hoort spreken, maar nog niets materieels van merkt, is de aankomende behoefte aan diverse grondstoffen die nodig zijn om duurzame energie mogelijk te maken. "Die vraag zit er aan te komen, maar we zien op dat vlak nog helemaal niets concreets", aldus Van Barneveld.

Het is geen geheim dat Van Barneveld een groot deel van zijn CEO-schap achter zich heeft liggen. Een opvolger wordt gezocht, maar is tot op heden nog niet gevonden. "Mijn rol in de toekomst zou kunnen liggen in een lidmaatschap van de raad van commissarissen", aldus de topman.

Het aandeel Brunel International noteerde vrijdag op een iets hoger Damrak 5,5 procent lager op 14,89 euro.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100