Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 5 mei 2017

Brunel ziet stevige omzetgroei Nederland in derde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van detacheerder Brunel International verwacht voor de Nederlandse activiteiten een stevige omzetgroei in het derde kwartaal van dit jaar. Dit zei de raad van bestuur vrijdag tegen ABM Financial News in aansluiting op de cijfers over het eerste kwartaal, die vrijdag voorbeurs verschenen.

"Dat kan zo 10 procent zijn", aldus CEO Jan Arie van Barneveld en CFO Peter de Laat van Brunel.

In Nederlandse daalde de omzet in de eerste drie maanden nog met 6 procent op jaarbasis als gevolg van het nog voelbare effect van het afscheid dat de onderneming van van circa 300 freelancers na de inwerking treding van de wet DBA. "Dat scheelde 16 procent en dat heb je nu eenmaal niet zo snel gecompenseerd", aldus Van Barneveld.

Brunel zag bij Global Business, het voormalige Energy, de omzet op jaarbasis met 36 procent afnemen. "Uit gesprekken met oliemajors merken we dat het beeld het afgelopen half jaar sterk is verbeterd. Er zit heel veel aan te komen, waar nu nog vooral over gesproken wordt, zoals bijvoorbeeld in de Aziatische regio. Mining leeft op, omdat het in China aantrekt, zo merken wij althans. De stilstand van weleer is weg, maar let wel, het is nog lang niet zo massief als we in verleden nog wel eens zagen", aldus de CEO en CFO van het Amsterdamse bedrijf.

Met Global Business wil Brunel een zeer breed front betreden, variërend van energieprojecten tot farma, zolang het maar technisch gerelateerd is en schaalgrootte heeft in Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Daartoe doet Brunel stevige investeringen. "Onze kostenbasis in het eerste kwartaal had 1 miljoen tot 1,5 miljoen euro lager kunnen zijn, als we die investering niet hadden gedaan", aldus Van Barneveld. Brunel zag de operationele kosten in het afgelopen kwartaal met 7 procent oplopen naar 41,5 miljoen euro.

Waar Brunel eveneens veel over hoort spreken, maar nog niets materieels van merkt, is de aankomende behoefte aan diverse grondstoffen die nodig zijn om duurzame energie mogelijk te maken. "Die vraag zit er aan te komen, maar we zien op dat vlak nog helemaal niets concreets", aldus Van Barneveld.

Het is geen geheim dat Van Barneveld een groot deel van zijn CEO-schap achter zich heeft liggen. Een opvolger wordt gezocht, maar is tot op heden nog niet gevonden. "Mijn rol in de toekomst zou kunnen liggen in een lidmaatschap van de raad van commissarissen", aldus de topman.

Het aandeel Brunel International noteerde vrijdag op een iets hoger Damrak 5,5 procent lager op 14,89 euro.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

AEX 17 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribs Markets

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 14:30 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zal de VS de instroom in Chinese activa indammen?

17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?