--- ---

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 04 mei 2017

Aandacht verschuift van Fed-rentebesluit naar Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Nadat de Federal Reserve woensdag zijn belangrijkste rentetarief handhaafde op 0,75 tot 1,00 procent verschuift de aandacht nu naar het Amerikaans banenrapport, dat vrijdag staat geagendeerd. "De dollar is gereed voor een verdere stijging, nadat de Federal Reserve donderdag concludeerde dat de zwakke economische data tijdelijk zijn", aldus marktanalist  Konstantinos Anthis van ADS Securities. Volgens de analist wordt de kans dat de centrale bank de rente in juni verhoogt nu ingeschat op 97,5 procent. "Handelaren richten hun vizier nu op het Amerikaans banenrapport van vrijdag, waarbij analisten rekenen op een sterker herstel, na de teleurstellende data van vorige maand. In maart steeg de werkgelegenheid in de Verenigde Staten met 98.000 banen, terwijl de markt rekende op een banengroei van 175.000 banen. Voor april wordt gerekend op een stijging van de werkgelegenheid met 188.000 banen.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen handelsbalansdata van maart en de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de Amerikaanse fabrieksorders in maart later op de dag.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 47,40 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 50,32 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0936. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0886 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0891 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Ook donderdag staan een reeks kwartaalpublicaties geagendeerd. Dunking' Brands, Kellogg, Avon Products en Madison Square Garden komen voorbeurs met resultaten. Dunking' Brands verloor 1,5 procent,  in de aandelen Kellogg, Avon en Madison Square Garden was voorbeurs nog geen handel.

Ferrari heeft in het eerste kwartaal van 2017 de omzet en winstgevendheid sterk zien toenemen, gesteund door een toename van het aantal leveringen. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,4 procent.

Social media reus Facebook daalde 1,2 procent, ondanks dat het internetconcern woensdag nabeurs een hogere omzet en nettowinst rapporteerde over het eerste kwartaal.

Kraft-Heinz noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 1,6 procent lager, nadat het concern nabeurs teleurstellende resultaten rapporteerde over het eerste kwartaal.

Tesla verloor 1,5 procent, nadat de producent over de eerste drie maanden van 2017 een hoger verlies rapporteerde, vanwege hogere uitgaven, waarbij de producent van elektrische auto's de transitie probeert te maken van een niche-luxe-merk naar een "gewone" autoproducent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,1 procent lager op 2.388,13 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 20.957,90 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 20.957,90 punten. 

Geef een reactie