--- ---

Strukton in consortium voor bouw drijvende brugconstructie Indonesie

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 03 mei 2017

Bouwproject heeft totale contractwaarde van 550 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Strukton maakt deel uit van een consortium dat in Indonesië de Palmerah Tidal Bridge gaat bouwen. Dit maakte het bouw- en ingenieursbedrijf, onderdeel van het beursgenoteerde Oranjewoud, woensdag bekend.

Strukton startte voor het project een joint venture met investeringsmaatschappij Dutch Expansion Capital (DEC).

Het project bestaat uit de bouw van een 800 meter lange drijvende brug over de Larantuka Strait in Oost Flores met een getijdenenergiecentrale, die in eerste instantie meer dan 100.000 mensen in de regio zal gaan voorzien van stroom. 

De eerste fase van het project, dat in twee jaar uitgerold wordt, heeft een contractwaarde van 200 miljoen dollar. De totale duur van het project bedraagt vier jaar en heeft een totale contractwaarde van meer dan 550 miljoen dollar. Uiteindelijk moet de installatie ruim een half miljoen mensen van stroom voorzien.

Het is het eerste project binnen de Nederlands-Indonesische samenwerking op het gebied van waterwerken.

Geef een reactie