--- ---

Resultaten Kraft Heinz stellen teleur

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 03 mei 2017

Zowel omzet als nettowinst blijft achter bij verwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) Kraft-Heinz heeft in het eerste kwartaal van 2017 teleurstellende resultaten geboekt. Dit bleek woensdag nabeurs tijdens de publicatie van de bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal.

"Hoewel onze omzet in het eerste kwartaal resulteerde in een trage start van het jaar liggen we wat onze belangrijkste initiatieven betreft op schema", zei CEO Bernardo Hees in een toelichting op de cijfers.

Kraft-Heinz boekte in het eerste kwartaal een fractioneel hoger operationeel resultaat van 1,5 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 893 miljoen dollar, tegen 896 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 0,84 dollar per aandeel.

De omzet daalde in de eerste drie maanden van 2017 van 6,6 miljard dollar vorig jaar naar 6,4 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst van 0,86 dollar per aandeel op een omzet van 6,5 miljard dollar.

Het aandeel noteerde in de elektronische handel nabeurs 2,4 procent lager.

Geef een reactie