--- ---

Fed handhaaft rente

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 03 mei 2017

Fed laat tevens discontotarief ongewijzigd op 1,50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft conform de verwachting van de markt de bandbreedte van zijn belangrijkste rentestand ongewijzigd gelaten. Dit bleek woensdag na afloop van de tweedaagse beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee.

De zogenoemde federal funds rate werd gehandhaafd op 0,75 tot 1,00 procent. Het disconttarief werd tevens gehandhaafd op 1,50 procent. Half maart verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente voor het laatst met 0,25 procentpunt. Het discontotarief werd destijds tevens verhoogd met 0,25 procentpunt naar 1,50 procent.

Het beleidscomité stemde met 9-0 in met het besluit.

Uit de zogenoemde 'dot plot', de verwachte rente-ontwikkeling onder de beleidsfunctionarissen van de centrale bank, bleek in half maart dat de Fed voor dit jaar uit lijkt te gaan van nog twee renteverhogingen, met een gemiddelde rente van 1,40 procent aan het eind van 2017. Dit was gelijk aan de verwachting in december.

Geef een reactie