--- ---

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 02 mei 2017

Markt kijkt uit naar start FOMC-beleidsvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke tot iets lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De handelsdag staat dinsdag in het teken van de start van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee, resulterend in het Fed-rentebesluit en de begeleidende FOMC-verklaring op woensdag. Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK verwacht dat de centrale bank de markt zal attenderen op de fragiele aard van de recente Amerikaanse macro-publicaties. Recente economische groeicijfers lieten volgens de analist zien dat de Amerikaanse economie bij lange na niet zo sterk is als Trump heeft beloofd. "Trump voorziet een economische groei van 4 procent, de economisch groeidata spraken echter van een groei van 0,7 procent in het eerste kwartaal", aldus Aslam.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties geagendeerd. Achtereenvolgens verschijnen de inkoopmanagersindex van de regio New York in april en de autoverkopen in de Verenigde Staten in april.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 49,20 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,0 procent duurder werd op 52,03 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0916. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0913 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0898 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. De techgigant publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,1 procent hoger.

Voorbeurs komen onder andere ConocoPhillips, de farmaceuten Merck en Pfizer en creditcardmaatschappij MasterCard met kwartaalcijfers. ConocoPhillips noteerde voorbeurs 3,0 procent lager, in het aandeel Merck was nog geen handel, Pfizer steeg 1,2 procent en MasterCard won 0,5 procent.

Advanced Micro Devices noteerde in de elektronische handel voorbeurs 11,8 procent lager, nadat de chipfabrikant maandag laat een verlies over het eerste kwartaal meldde van 73 miljoen dollar.

IAC/InterActiveCorp noteerde 1,4 procent hoger en Angie’s List won 44,3 procent, nadat IAC maandag laat bevestigde de consumentenbeoordelingswebsite over te nemen voor 8,50 dollar per aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 2.388,33 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 20.913,46 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.091,60 punten. 

Geef een reactie