--- ---

Winst Colgate-Palmolive hoger dankzij prijsstijgingen

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 28 april 2017

Omzet gelijk gebleven.

(ABM FN-Dow Jones) Colgate-Palmolive heeft in de eerste drie maanden van dit jaar te lijden gehad van negatieve wisselkoerseffecten, maar wist dankzij prijsstijgingen toch een hogere nettowinst te realiseren Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

In het afgelopen kwartaal boekte Colgate-Palmolive op jaarbasis een gelijkblijvende omzet van 3,76 miljard dollar een jaar geleden. De prijzen stegen in het kwartaal net 2,5 procent, maar de volumes daalden met 2 procent en valuta-effecten beïnvloedden de omzet met 0,5 procent negatief. Autonoom groeide de omzet van de concurrent van Unilever in de afgelopen maanden met 0,5 procent.

Het operationeel resultaat steeg van 867 miljoen naar 885 miljoen dollar en de nettowinst steeg van 533 miljoen naar 570 miljoen dollar, ofwel van 0,60 naar 0,64 dollar per aandeel.

Outlook

Voor heel 2017 voorziet het concern nu een lage enkelcijferige groei van de aangepaste winst per aandeel en een gestage groei van de autonome omzetgroei, die licht beneden de eerder verwachte bandbreedte van 4 tot 7 procent zal uitkomen.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Colgate-Palmolive 1,4 procent in het rood.

Geef een reactie