--- ---

Qualcomm waarschuwt voor lagere winst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 28 april 2017

Chipmaker blijft ruzie maken met Apple.

(ABM FN-Dow Jones) Qualcomm verwacht in het lopende derde kwartaal van het gebroken boekjaar minder winst te behalen dan eerder werd ingeschat als gevolg van een slepend conflict met Apple over royaltybetalingen. Dit maakte de Amerikaanse chipfabrikant vrijdag voorbeurs bekend.

Apple liet Qualcomm weten betalingen op te schorten aan toeleveranciers, die op hun beurt weer royaltybetalingen aan Qualcomm verschuldigd zijn en deze nu dus niet kunnen voldoen. Apple wil pas weer betalen totdat het dispuut tussen beide bedrijven is opgelost.

In de nieuwe outlook gaat Qualcomm er nu vanuit in het derde kwartaal een omzet te behalen van 4,8 miljard tot 5,6 miljard dollar. Eerder werd uitgegaan van 5,3 miljard tot 6,1 miljard dollar. De verwachtingen voor de winst per aandeel liggen nu op 0,52 tot 0,62 dollar, ten opzichte van 0,67 tot 0,92 dollar eerder.

In de voorbeurshandel verloor het aandeel Qualcomm vrijdag 4,3 procent. 

Geef een reactie