--- ---

Daimler optimistisch gestemd

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 26 april 2017

Autobouwer verwacht significante verbetering van de resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Daimler is positiever geworden over de verwachtingen voor heel 2017 en mikt inmiddels op een significante stijging van de omzet en het bedrijfsresultaat. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Duitse autobouwer.

Bij publicatie van de cijfers over heel 2016 ging Daimler voor dit jaar nog uit van een lichte stijging van de verkoop van auto's, omzet en bedrijfsresultaat (EBIT). Inmiddels mikt de autofabrikant op een "significante" verbetering van de omzet en het bedrijfsresultaat. Vooral de verkoop van bussen en auto's van het merk Mercedes-Benz spelen Daimler in de kaart. 

"We hebben de juiste producten om in te springen op de huidige kansen in de markt en hebben bovendien de financiële sterkte om de benodigde investeringen te doen", aldus topman Dieter Zetsche van Daimler. 

De farikant zag de omzet over het eerste kwartaal van 2017 met 11 procent stijgen naar 38,8 miljard euro en verkocht 754.300 auto's, 10 procent meer dan een jaar eerder. Niet eerder werden er in een eerste kwartaal zoveel wagens verkocht door Daimler. 

Het bedrijfsresultaat steeg zelfs met 87 procent naar 4,0 miljard euro op een gerapporteerde basis. De nettowinst verdubbelde naar 2,8 miljard euro.

Geef een reactie