--- ---

Randstad zet groei door

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 25 april 2017

Resultaten eerste kwartaal beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft over het eerste kwartaal van 2017 de omzet en winstgevendheid verder zien oplopen en maakte daarmee beter dan verwachte resultaten bekend. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het bedrijf uit Diemen.

CEO Jacques van den Broek sprak van een positieve jaarstart, met een goede autonome omzetgroei.

De omzet steeg autonoom met 6,4 procent naar 5.557 miljoen euro met een onderliggend operationeel resultaat (EBITA) van 209 miljoen euro, goed voor een autonome stijging met 16 procent. De onderliggende EBITA-marge verbeterde van 3,6 naar 3,8 procent.

Analisten hielden vooraf rekening met een omzet van 5.471 miljoen euro, een aangepast EBITA van 198 miljoen en een aangepaste EBITA-marge van 3,6 procent.

De brutomarge kwam uit op 20,4 procent, tegen 18,4 procent in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De nettowinst steeg van 102,5 miljoen naar 115,8 miljoen euro.

Outlook

In het eerste deel van april duidden de volumetrends op een voortzetting van de trend in maart, die vergelijkbaar was met het patroon in het eerste kwartaal van dit jaar. Randstad verwacht dat de brutomarge licht oploopt als gevolg van seizoenspatronen.

Voor het overgenomen Monster trekt Randstad extra investeringen op marketinggebied uit. Voor de rest van het jaar zal de overnamedynamiek van het bedrijf beperkt blijven, terwijl de aandacht uitgaat naar het volledig inkapselen van gedane acquisities. Dat proces ligt op schema, aldus de uitzender.

Het aandeel Randstad sloot maandag op een groen Damrak 3,7 procent hoger op 56,19 euro.

Geef een reactie