--- ---

Beursblik: Bryan Garnier verhoogt koersdoel Heineken

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 25 april 2017

Advies blijft Kopen.

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft dinsdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 83,00 euro naar 87,00 euro, met handhaving van het Kopen advies, na de sterke eerstekwartaalcijfers en recent aangekondigde overnames.

Na een update van het model kwamen de ramingen voor de operationele winst van Heineken in 2017 en 2018 respectievelijk 3 procent en 5 procent hoger uit, stelde analist Nikolaas Faes in een rapport.

Na een beperkte autonome groei van 0,6 procent in het eerste kwartaal verwachten de analisten dat de volumegroei de komende kwartalen aantrekt, met name ook afgezet tegen het zwakke tweede kwartaal van 2016. Het premium-merk Heineken bleef in het eerste kwartaal groeien met 2,5 procent, wat goed is voor de marge en de productmix.

De overname van Punch Taverns maakt Heineken de derde uitbater van bierpubs in Engeland en verhoogt de waarde van het concern met zo'n 2 procent, stelde Bryan Garnier. Mededingingskwesties kunnen volgens analist Faes nog roet in het eten gooien.

De overname van Kirin Brazil verdubbelt de aanwezigheid van Heineken in Brazilië, tot een marktaandeel van 19 procent. De overname zal volgend jaar nog verlies draaien, maar Faes rekenen op een winstbijdrage van 80 miljoen euro in 2019.

Heineken noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 82,42 euro.

Geef een reactie