--- ---

Beursblik: Arcadis sterk in Europa maar werkkapitaal blijft zwak

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 20 april 2017

Resultaten beter dan verwacht volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Arcadis in het eerste kwartaal zijn beter dan verwacht, maar het gaat lang nog niet overal goed, waardoor de situatie verre van ideaal is. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

De beter dan verwachte cijfers komen volgens de analist vooral door sterke prestaties in Europa. Volgens De Jong doet Arcadis het goed in Nederland en Duitsland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Ook in Noord-Amerika was een verbetering zichtbaar ten opzichte van vorig jaar, wat volgens de marktvorser kan betekenen dat de omzetdaling daar tot een einde is gekomen.

Marges waren ook goed volgens de analist, die opmerkt dat het eerste kwartaal normaal gesproken één van de zwakkere periodes is voor Arcadis.

De ontwikkeling van het werkkapitaal was echter minder positief. Afgezet tegenover de omzet was sprake van een stijging en volgens De Jong was uitgedrukt in euro's de seizoensgebonden groei groter dan vorig jaar. Dit komt vooral door problemen met het innen van rekeningen in het Midden-Oosten. Arcadis verwacht dat in het tweede en derde kwartaal grote betalingen binnenkomen in deze regio waardoor het werkkapitaal zal verbeteren.

De Jong merkte ook op dat Arcadis in zijn kwalitatieve outlook iets positiever lijkt te zijn geworden over de markten in Azië. De analist heeft het idee dat Arcadis denkt dat de bodem achter de rug is.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Arcadis donderdag 2,0 procent lager op 14,21 euro.

Geef een reactie