--- ---

Nederlandse export beleeft grootste stijging in zes jaar

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 11 april 2017

Ook import hoger in februari.

(ABM FN-Dow Jones) De export van Nederlandse goederen is in februari op jaarbasis in een stevig tempo gegroeid in vergelijking tot de voorgaande maand en beleefde daarmee op jaarbasis de grootste stijging in zes jaar tijd. Dit meldde het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Het volume van de goederenexport nam in februari met 7,9 procent toe vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. In januari was sprake van een stijging met 4,8 procent en in december met 6,1 procent.

De import liep in februari met 4,0 procent op.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in april "een stuk gunstiger" dan in februari. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie.

In de radar van april zijn vooral de ontwikkeling van de wisselkoersen en de Duitse industriële productie gunstiger dan in februari. Het oordeel van de Nederlandse producenten over de buitenlandse orderpositie en het Duitse producentenvertrouwen zijn in de radar van april ook verbeterd ten opzichte van februari. 

Geef een reactie