--- ---

Argentijns staatsbedrijf biedt op raffinaderij Shell – media

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 11 april 2017

Brits-Nederlandse energiereus zet tevens netwerk van benzinestations in de verkoop.

(ABM FN-Dow Jones) De door de Argentijnse staat gerunde oliemaatschappij YPF is één van de bieders voor een raffinaderij en het netwerk van benzinestations van Royal Dutch Shell in Argentinië. Dit schreef persbureau Reuters maandagavond op basis van twee personen bekend met de situatie.

Ook andere staatsoliemaatschappijen zijn volgens de bronnen geïnteresseerd in de assets, maar YPF wordt gezien als favoriet vanwege zijn sterke positie in Argentinië.

De assets, inclusief een raffinaderij in Buenos Aires met een capaciteit van 113.000 vaten per dag, werden in de etalage gezet als onderdeel van het desinvesteringsprogramma om de schulden van het Brits-Nederlandse energieconcern te verminderen na de overname van BG vorig jaar.

Royal Dutch Shell bevestigde volgens het persbureau de verkoop van de activa, maar weigerde commentaar te geven over de mogelijke bieders. YPF weigerde commentaar over het mogelijke bod.

De assets worden volgens de bronnen van het persbureau gewaardeerd op minder dan 1 miljard dollar, eraan toevoegend dat Goldman Sachs het verkoopproces begeleidt.

Het aandeel Royal Dutch Shell sloot maandag op een groen Damrak vlak op 25,17 euro.

Geef een reactie