--- ---

Probiodrug maakt resultaten bekend van preklinische studie Huntington

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 10 april 2017

PQ912 toont verbeteringen in hersenziekte bij muizen.

(ABM FN-Dow Jones) Probiodrug heeft resultaten bekendgemaakt van een preklinische studie met PQ912 als mogelijke behandeling tegen de ziekte van Huntington. Dit meldde het Duitse biofarmaceutische bedrijf met een notering aan de Amsterdamse beurs maandag voorbeurs.

Volgens het bedrijf uit Halle liet PQ912 "diverse tekenen van verbetering in de ziekte" zien in een studie bij muizen, die 18 weken werden behandeld met het middel. Zo ging de productie van het eiwit mHtt met zo'n 30 procent omlaag. Verder bleek uit onafhankelijke studies met het middel een goede verdraagzaamheid bij diverse doseringen. De resultaten worden op 23 april gepresenteerd tijdens een conferentie in Malta.

"Onze resultaten zijn erg bemoedigend want ze laten duidelijk een aantrekkelijkere manier zien om de mHtt-niveaus omlaag te krijgen", zei CDO Inge Lues, eraan toevoegend dat Probiodrug mogelijk snel kan starten met klinische studies met het middel als potentiële behandeling tegen de ziekte van Huntington, waar op dit moment nog geen behandeling tegen bestaat.

PQ912 wordt momenteel ook als middel ontwikkeld tegen de ziekte van Alzheimer.

Het aandeel Probiodrug sloot vrijdag op een groene beurs 0,8 procent hoger op 16,86 euro. 

Geef een reactie