--- ---

Ahold Delhaize vordert met afstoten winkels in Belgie

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 24 maart 2017

Supermarktconcern verwacht spoedige afronding noodzakelijke desinvesteringen.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft nu in totaal negen van de verplichte dertien winkels verkocht, om van de Belgische mededingingsautoriteit BCA definitieve goedkeuring voor de fusie van het Nederlands-Belgische supermarktconcern te krijgen. Dit bevestigde een directiewoordvoerster van Ahold Delhaize vrijdag tegen ABM Financial News, na de bekendmaking op donderdagavond van de verkoop van vier winkels.

"We verwachten de verkoop van de resterende vier winkels snel te kunnen afronden, maar durven daar gezien de onvoorspelbaarheid van de onderhandelingsprocessen geen exact tijdspad voor te noemen", aldus woordvoerster Ellen van Ginkel.

Behalve de noodzakelijke verkoop van acht bestaande winkels van Albert Heijn en vijf filialen van Delhaize, moet Ahold Delhaize ook een niet nader genoemd aantal projecten voor de opening van nieuwe winkels afstoten.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot donderdag 0,4 procent hoger op 19,87 euro.

 

Geef een reactie