--- ---

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Van Lanschot

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 maart 2017

Koersdoel naar 26,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor Van Lanschot verhoogd van 21,70 naar 26,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

De analisten voorzien voor de komende jaren een flinke kapitaalteruggave door Van Lanschot. Tussen 2016 en 2020 zal de private bank naar verwachting 350 miljoen euro laten terugvloeien aan aandeelhouders, wat resulteert in een dividendrendement van 6,2 tot 10,0 procent. 

Vanwege de verbeterde kwaliteit van de Nederlandse portefeuille verhoogde UBS de winstramingen voor de periode 2017 tot 2019 met 7 tot 9 procent. 

Op korte termijn kan de merchant banking-tak volgens UBS de omzet van Van Lanschot stuwen, mede gelet op de zwakke vergelijkingsbasis in de eerste jaarhelft van 2016. Op langere termijn profiteert Van Lanschot van een kapitaalinstroom en een gematigde margeverbetering, aldus de analisten.

Het aandeel Van Lanschot noteerde woensdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 21,91 euro.

Geef een reactie