Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 7 maart 2017 20:54

Particuliere belegger krijgt dezelfde voorwaarden als pensioenfonds

(ABM FN-Dow Jones) De voorwaarden waaronder particuliere beleggers voor hun pensioen kunnen sparen bij onlinebroker Degiro zijn “redelijk vergelijkbaar” met de omgeving waarin een professioneel pensioenfonds opereert. Dat zei directeur Gijs Nagel van Degiro dinsdag tegen ABM Financial News.

Nagel verwacht veel  van zijn nieuwe pensioendienst, die dinsdag werd gelanceerd, direct nadat de Eerste Kamer instemde met een wet die beleggingsinstellingen zoals Degiro toestaat om pensioendiensten aan te bieden.  “We zijn nu de beste pensioendienst in de markt en ik denk dat dit in de toekomst impact zal hebben”. 

Particulieren die belastingvrij willen beleggen voor hun pensioen kunnen bij Degiro wereldwijd individuele aandelen kopen, maar ook obligaties of indextrackers (ETFs). En de pensioenpot is geheel transparant. “Je krijgt volledig inzicht in wat je hebt”, aldus de directeur.

Bij concurrerende aanbieders moeten pensioenbeleggers zich vaak behelpen met een beperkt aantal beleggingsfondsen, met aanzienlijk hogere kosten die het beleggingsrendement op de lange termijn sterk drukken. “Die kosten zijn heel belangrijk”, zei de directeur.

Degiro rekent voor de pensioendienst minimaal 0,2 procent per jaar en biedt voordat bedrag ook een beperkt aantal gratis transacties aan. Dit tarief ligt volgens Nagel 50 basispunten lager dan bij de eerstvolgende aanbieder voor particuliere beleggers.

“En vaak worden de stukken daar ook nog eens uitgeleend”, aldus Nagel, wat volgens hem niet kan in de veilige custody-structuur van Degiro. 

Nagel verwacht veel klandizie van de eigen klanten, die nu al "doe-het-zelf-beleggen" via Degiro. Zij kunnen nu een deel van hun portefeuille opzij zetten voor hun pensioen, zonder er vermogensrendementsheffing of inkomstenbelasting over te betalen.  “Het is zonde om die fiscale voordelen niet te benutten”, aldus Nagel. 

Degiro,  opgericht door een vijftal voormalige medewerkers van onlinebroker BinckBank, biedt zijn 'execution only'-diensten sinds 2013 ook aan voor particuliere beleggers. Dankzij de zeer lage tarieven wist het bedrijf razendsnel te groeien: het verwerkt inmiddels voor meer dan 30 miljard euro aan transacties per jaar en is BinckBank voorbijgestreefd als grootste Nederlandse onlinebroker.

Behalve eigen klanten verwacht Nagel dat ook klanten van andere aanbieders van pensioenproducten, zoals Brand New Day of APG-dochter Loyalis, bij hem terecht zullen komen. Volgens hem biedt Degiro namelijk wat die klanten het liefst willen: maximale keuzevrijheid in beleggen, zonder tussenliggende schakels die geld kosten.  

De nieuwe pensioendienst richt zich onder andere op zelfstandigen zonder personeel of eigenaren van kleine bedrijven. Een bedrag van 1 miljard euro aan beheerd vermogen moet zeker kunnen worden opgebouwd, verwacht Nagel. 

Hij is niet bang dat klanten zullen aarzelen om hun pensioengeld te stallen bij een nieuweling op de pensioenmarkt. “Dat verwacht ik totaal niet. We zijn inmiddels de grootste broker van Nederland en staan in Europa inmiddels in de toptien. Ik denk dat de kans groot is dat we alleen maar zullen doorgroeien”.

De Aandeelhouder TV

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 6, 2020

Olieprijs zet markten op scherp | 6 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

06 apr 15:01 Marco Knulst

Geld revolutie, de strijd om de wereldmacht