--- ---

Beursblik: resultaten PostNL lager dan verwacht

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 27 februari 2017

Dividendverhoging in de toekomst niet uitgesloten volgens KBC Securities.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft met de resultaten over het afgelopen kwartaal minder dan verwacht gepresteerd, vooral omdat International minder snel herstelde. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities maandag in reactie op de kwartaalcijfers van de post- en pakketbezorger. 

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet op jaarbasis met 5 procent naar 955 miljoen euro, waar KBC uitging van 992 miljoen euro. 

Wel bleek Devos te spreken over de verwachting van het onderliggende contante bedrijfsresultaat van 2020. Het postbedrijf mikte eerder nog op een contant operationeel resultaat tussen de 230 miljoen en 270 miljoen euro, maar stelde dit maandag bij naar 220 miljoen naar 260 miljoen euro hetgeen volgens PostNL de impact weergeeft van aanvullende implementatiekosten in verband met extra kostenbesparingen van 115 miljoen euro. Vanaf het middelpunt gemeten, was er volgens Devos sprake van een verhoging van circa 8 procent. 

PostNL stelde over 2016 een dividend van 0,12 euro per aandeel voor. Volgens Devos is dit 75 procent van het contant operationeel resultaat. De analist sluit op basis van de outlookverhoging voor 2020 niet uit dat het dividend omhoog gaat, al zal volgens hem een verhoging waarschijnlijk pas later plaatsvinden vanwege hogere kosten voor herstructureringen.  

KBC Securities heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 3,80 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel maandagochtend 2,8 procent lager op 4,27 euro. 

Geef een reactie