--- ---

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel AkzoNobel

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 17 februari 2017

Koersdoel naar 61,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 63,00 naar 61,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. 

De analisten van de Zwitserse zakenbank stelden dat het winstmomentum van AkzoNobel vertraagt, maar dat de kasstroom nog steeds sterk blijft. De marktvorsers zijn van mening dat het bedrijf in het komende jaar moeite zal hebben om groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) te realiseren, omdat de Coatings divisie de tegenwind zal voelen van grondstofprijzen. 

Ook druk op de eindmarkten binnen de tak Marine en negatieve wisselkoerseffecten zullen AkzoNobel niet in de kaart spelen. Een verbeterde volumegroei binnen Specialty Chemicals en andere delen van de coatingsactiviteiten kunnen deze negatieve effecten naar verwachting van UBS niet voldoende opvangen. 

UBS mikt op een vlakke ontwikkeling van de EBITDA voor dit jaar en een groei van circa 4 tot 5 procent in 2018 tot 2021. 

Op een rood Damrak koerste het aandeel AkzoNobel vrijdagochtend 0,6 procent lager op 62,43 euro. 

Geef een reactie