--- ---

Beursblik: sterke resultaten Euronext

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 15 februari 2017

Omzet en kosten volgens UBS beter dan verwacht.

Euronext heeft in het vierde kwartaal van 2016 sterk gepresteerd, waarbij de omzet en de kosten beter waren dan verwacht. Dit concludeerden analisten van UBS in reactie op de resultaten die de beursuitbater voorbeurs publiceerde.

Euronext boekte in het vierde kwartaal een omzet en bedrijfsresultaat (EBITDA) van respectievelijk 124,8 miljoen euro en 73,1 miljoen euro. Dit was volgens UBS respectievelijk 2,3 en 9,1 procent hoger dan de consensusverwachting. De nettowinst was met 61,6 miljoen euro een "sterke" 31 procent boven consensus, voegden de analisten toe. Euronext profiteerde volgens UBS van een lagere belastingdruk.

Andere wapenfeiten waren volgens de analisten van de bank onder meer de verbetering van de EBITDA-winstmarge van 54,4 procent naar 58,6 procent en het afronden van 70 procent van het kostenbesparingsprogramma.

UBS hanteert een koopadvies en koersdoel van 51,00 euro voor Euronext. Het aandeel noteerde op een positief gestemde beurs 0,9 procent hoger op 42,25 euro.

Geef een reactie