--- ---

Meer winst voor ArcelorMittal

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 10 februari 2017

Winst hoger dan verwacht.

ArcelorMittal heeft in het vierde kwartaal van 2016 meer winst behaald dan was voorzien door analisten. Dit maakte de grootste staalfabrikant ter wereld vrijdag voorbeurs bekend.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg van 1.103 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2015 naar 1.661 miljoen dollar. Een eerder gepubliceerde consensus door ArcelorMittal, van 26 analisten, ging uit van een bedrijfsresultaat van 1.562 miljoen dollar. Bij de laatste kwartaalcijfers liet ArcelorMittal weten te verwachten dat de winstgevendheid zou afnemen in vergelijking tot het derde kwartaal, toen een bedrijfsresultaat van 1.897 miljoen dollar werd gerealiseerd.

De nettowinst bedroeg 403 miljoen dollar. Een jaar terug was nog sprake van een verlies van 6.686 miljoen dollar.

De omzet steeg van 13.981 miljoen naar 14.126 miljoen dollar. De staalleveringen namen toe ten opzichte van een jaar terug van 19,7 duizend naar 20,0 duizend ton.

Topman Lakshmi Mittal zei dat zijn bedrijf het jaar 2017 is begonnen met een sterk momentum en dat het staalbedrijf van plan is om dit jaar meer te investeren. "De prestatieverbetering komt echter van een laag niveau en dus moeten we de focus blijven leggen op verbetering van de rendementen", zei de CEO.

Het aandeel ArcelorMittal sloot donderdag op een groen Damrak 2,3 procent hoger op 7,52 euro.

Geef een reactie