--- ---

Publicis ziet resultaten onder druk staan

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 09 februari 2017

Topman Maurice Levy stapt op.

Het Franse Publicis Groupe heeft in het vierde kwartaal de resultaten onder druk zien staan. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het reclame en communicatiebureau.

Topman Maurice Levy van Publicis merkte op dat de resultaten werden gedrukt door met name een lagere omzet uit de Verenigde Staten en de problemen bij dochterbedrijf Razorfish. Als gevolg besloot Publicis intern te reorganiseren en Razorfish samen te voegen met een andere tak van het bedrijf, SapienNitro, hetgeen een afwaardering tot gevolg had. 

Levy meldde verder op te willen stappen als CEO van het bedrijf. Levy zal op 1 juni dit jaar het stokje overdragen aan Arthur Sadoun.

Publicis boekte in de laatste drie maanden van 2016 een omzet van 2.665 miljoen euro, een daling van 2,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het bedrijf een omzet rapporteerde van 2.734 miljoen euro. Wisselkoerseffecten drukten met 27 miljoen euro op de resultaten, terwijl overnames juist een positieve bijdrage leverde van 25 miljoen euro.

Jaarcijfers

In heel 2016 boekte Publicis een 1,4 procent hogere omzet op 9.733 miljoen euro. Dit bleek goed voor een stijging van de operationele marge met 2,0 procent naar 1.516 miljoen euro. Onder de streep restte een nettoverlies van 527 miljoen euro, terwijl er in 2015 nog een winst van 901 miljoen euro werd geboekt. 

Aandeelhouders van Publicis kunnen een 16 procent hoger dividend verwachten van 1,85 euro per aandeel.  

De moedermaatschappij van agentschappen als Saatchi & Saatchi waarschuwde beleggers eerder in 2016 slechts "een bescheiden groei" te verwachten, vanwege een interne reorganisatie en de verdere integratie van Sapient Corp., dat in 2015 werd overgenomen voor 3,7 miljard dollar.

Het aandeel Publicis Groupe sloot woensdag in Parijs 1,8 procent hoger op 63,08 euro. 

Geef een reactie