fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 3 februari 2017 09:34

Valuta: markt concentreert zich macrodata

De valutamarkten kunnen vrijdag reageren op een flinke reeks inkoopmanagersindexen van de respectievelijke dienstensectoren van de eurozone-landen en de muntunie als geheel. Vanmiddag komt het officiële banenrapport van de Verenigde Staten over januari uit.

"Mocht de banengroei beter zijn dan verwacht dan zal de dollar oplopen, maar het opwaarts potentieel is beperkt. We hebben technisch voor de euro een steun op 1,0690 dollar", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. De euro noteerde vrijdag op 1,0761 dollar.

Jongbloed ziet voor het muntpaar zuiver technisch gezien een zeer zware weerstand op 1,0850 dollar. "Als die er aan gaat, dan ligt de weg open voor een stijging van de euro naar uiteindelijk 1,20 dollar", aldus Jongbloed.

Met betrekking tot het Britse pond stelde Jongbloed vast dat na het optreden van de Bank of England dit een valuta zou moeten zijn, die je als belegger zou willen hebben "gezien de verhoogde groeiramingen voor de Britse economie voor dit jaar en voor 2018 en 2019", aldus Jongbloed.

Het Britse pond liep van donderdag op vrijdag echter ten opzichte van de euro alleen maar terug. Een euro noteerde donderdagmorgen nog op 0,8515 Britse pond en vrijdagochtend op 0,8591 Britse pond.

De centrale bank van China verhoogde vrijdag onverwacht een aantal korte rentetarieven, terwijl in Japan de minister van Financiën meende dat het huidige ruime monetaire beleid van de Bank of Japan niets te maken heeft met bedoelingen om de koers van de yen te sturen.

Jongbloed voegde daar vrijdag nog een opmerking van een Japanse official van eerder deze week aan toe. Die gaf volgens de valutahandelaar na de suggestie van de Amerikaanse president Donald Trump dat onder andere Japan de koers van zijn valuta manipuleert, aan dat Japan goed kan leven met een dollarkoers van 100 yen.

De dollar noteerde vrijdag op 113,14 yen.

De Aandeelhouder TV

februari 19, 2020

AEX 19 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 19, 2020

Fugro ziet het tij keren | 19 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 18, 2020

AEX 18 februari 2020 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

februari 18, 2020

ASMI belaagt Vopak en waarschuwing Apple | 18 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden

18 feb 12:00 Marco Knulst

De voorspellende waarde van de arbeidsmarkt (3/3)

18 feb 09:55 Bas Heijink

Euforie in de markt